Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Semifreddo με cookies

Την παρακάτω συνταγή την βρήκαμε στο blog food for thought.

Σεμιφρέντο με cookies





ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΜΕ COOKIES
Υλικά:

1) 1 κουτί γάλα εβαπορέ
2) 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
3) 1 φάκελο φυτική σαντιγί τύπου Garni
4) 1 πακέτο μπισκότα cookies της αρεσκίας σας


Εκτέλεση:

Βάζουμε το κουτί το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες. Στις δύο ώρες το βγάζουμε, το ανοίγουμε με το ειδικό εργαλείο που ανοίγουμε τις κονσέρβες και αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το περιεχόμενό του. Εναλλακτικά μπορούμε να αδειάσουμε το γάλα σε ένα μπολ και να το βάλουμε έτσι στην κατάψυξη για δύο ώρες. Μετά το πέρας του δυώρου, το αδειάζουμε στο μίξερ. Χτυπάμε το γάλα περίπου 1 λεπτό σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. (Η διαδικασία αυτή γίνεται και με μίξερ χειρός).

Μόλις είναι έτοιμο και αφράτο προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε για μισό λεπτό ακόμη το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε και το περιεχόμενο του φακέλου με τη σαντιγί και χτυπάμε άλλο λίγο μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό με το υπόλοιπο μίγμα.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μίγμα τα μπισκότα σπασμένα στα 4. Σε μεγάλα δηλαδή κομμάτια. Όχι πολύ τριμμένα, γιατί είναι ωραίο να τα νιώθουμε στο στόμα. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και βάζουμε το παγωτό σε τάπερ στην κατάψυξη. Το αφήνουμε ιδανικά όλο το βράδυ.
Μικρά tips:

1) Το σεμιφρέντο αυτό είναι από τα ποιο εύκολα που έχω φτιάξει και επιδέχεται πολλών παραλλαγών!! Μπορούμε δηλαδή αντί για cookies να προσθέσουμε άλλα υλικά και να κάνουμε διαφορετικούς συνδυασμούς γεύσης.

Ενδεικτικά αναφέρω:

Α)καβουρδισμένους ή καραμελωμένους ξηρούς καρπούς τους οποίους έχουμε συνθλίψει στο μίξερ ή

Β) 1 μικρό φλιτζανάκι καφέ espresso για γεύση μόκας, το οποίο θα το ανακατέψουμε με το ζαχαρούχο γάλα πριν το προσθέσουμε στον κάδο του μίξερ ή

Γ) 2 κουβερτούρες τις οποίες θα τις λιώσουμε σε μπεν μαρί και θα τις προσθέσουμε στο αφράτο μείγμα ώστε το παγωτό μας να αποκτήσει γεύση σοκολατένια ή

Δ) έναν φάκελο με ψηφίδες σοκολάτας ή

Ε) ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού πχ. βύσσινο μαζί με λίγο απ΄ το σιρόπι του ή

Ζ) έναν λοβό βανίλιας σχισμένο στα δύο που θα έχετε αφαιρέσει τα σποράκια από μέσα και θα τα ρίξετε στο μείγμα του παγωτούή

Στ) ένα – δυο σφηνάκια λικέρ της προτίμησής σας ή εσάνς πικραμυγδάλου ή μαστίχας.

2) Με το ένα ολόκληρο κουτί του ζαχαρούχου γάλακτος το παγωτό βγαίνει αρκετά γλυκό. Αν δεν είστε ο τύπος που θέλει τα γλυκά πολύ γλυκά τότε θα βάλετε το μισό κουτί από το ζαχαρούχο. Είναι επαρκέστατο για να δώσει πολύ ωραία γεύση και όχι υπερβολική γλύκα. Το υπόλοιπο το κρατάτε στο ψυγείο για την επόμενη φορά που θα φτιάξετε το παγωτό και πιστέψτε με, δεν θα αργήσει!!!

Καλή επιτυχία!

Αναρτήθηκε από Toybox δημιουργική απασχόληση για παιδιά στις Αχαρνές (Μενίδι, Αχαρναί)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου