Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Απαγόρευση στο εξωτερικό του πινακα του Πικάσο.


Σε ένα από τα επόμενα εργαστήρια μας θα κάνουμε Picasso, οπότε η είδηση απο τη ναυτεμπορική μας κέντρισε το ενδιαφέρον.Αυτό με κάνει να σκέφτομαι τι κρίμα να χαθεί ο δικός μας μοναδικός πίνακας από την Εθνική Πινακοθήκη.


Απαγόρευση εξόδου από τη Βρετανία για πίνακα του Πικάσο
Το υπουργείο Πολιτισμού της Βρετανίας εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται να μεταφερθεί στο εξωτερικό ο πίνακας «Το παιδί με το περιστέρι» του Πάμπλο Πικάσο, σε μία προσπάθεια να παραμείνει το έργο του κορυφαίου ζωγράφου επί βρετανικού εδάφους.











Ο πίνακας, του οποίου η αξία υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια λίρες, δημοπρατήθηκε πρόσφατα από τον οίκο Κρίστις και κατέληξε στα χέρια ιδιώτη. Τώρα, η βρετανική κυβέρνηση πασχίζει να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να αγοράσει τον πίνακα.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η απαγόρευση της μεταφοράς του στο εξωτερικό ισχύει έως τις 16 Δεκεμβρίου. «Έτσι, μας δίνεται η ευκαιρία να συγκεντρώσουμε χρήματα και να κρατήσουμε τον πίνακα στο Ηνωμένο Βασίλειο», τονίζεται στο σχετικό κείμενο.

Το έργο -που φιλοτέχνησε ο Πικάσο όταν ήταν 19 ετών- απεικονίζει ένα μικρό παιδί που έχει στη χούφτα του ένα περιστέρι και στέκεται δίπλα σε μια πολύχρωμη μπάλα στο Παρίσι. «Το παιδί με το περιστέρι» ανήκε στην ίδια συλλογή με τον πίνακα «’ρτεμις και Ακταίων» που αγόρασαν από κοινού η Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο και η Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας, το 2009.

Αναρτήθηκε από ΤΟΥΒΟΧ δημιουργική απασχόληση για παιδιά στις Αχαρνές, (Μενίδι, Αχαρναί)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου