Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

10 δραστηριοτητες για ενα υπεροχο καλοκαιρι με το παιδι σας!



To καλοκαιρι βρισκεται στη μεση, το toybox ειναι διακοπες, ομως να 10 συμβουλες για να περασετε ονειρικα με το παιδι σας.






1.  Αν ειστε απο τους τυχερους που διαθετετε κηπο τοτε μια κουνια ειναι απαραιτητη. Υπαρχουν ετοιμες, ομως μπορειτε να φτιαξετε μια μονοι σας. Τα παιδια τρελλαινονται για κουνια ολες τις ωρες της ημερας


2.  Μια αλλη ωραια ιδεα ειναι να φτιαξετε μια μασκα με το παιδι σας και να παιξετε ενα ρολο απο καποιο παραμυθι ή ιστορία. Ακομα καλύτερα μπορείτε να φτιάξετε τη δικια σας ιστορία. Τα παιδιά καταπλησσουν με τις ιδέες τους. Αν θελετε να κανετε πιο ενδιαφερουσα την ιστορία μπορείτε να να προσθέσετε μουσική.


3.  Ο ουρανός το καλοκαίρι ειναι μαγευτικός. Όσο πιο μακριά είμαστε από την πόλη τόσο καλύτερα. Μπορειτε να παρατηεήσετε τον καλοκαιρινό ουρανό, να μετρήσετε αστρα ή να ψάξετε για αστερισμούς.


4.  Σαπουνάδα και παιξτε με φουσκες. Αν θελετε πολύ μεγάλες φούσκες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σιδερένια κρεμάστρα που θα τη φτιάξετε σε στρογγυλό σχήμα.


5.  Φτιάξτε σπιτικά παγωτά. Τι καλύτερο από ένα παγωτάκι μετά από παιχνίδι; Σε προηγούμενη ανάρτηση δημοσιεύσαμε μια εκπληκτική συνταγή για παγωτό με γιαούρτι που ξετρέλανε ολα τα παιδιά. Υγιεινό και λαχταριστό.


6.  Σχέδια και παιχνίδια στην αμμο. Κι αν δεν είστε στη θαλασσα δεν πειράζει. Ευκολα μπορείτε να φτιαξετε ένα μικρό χώρο στο μπαλκόνι ή τον κήπο και να το γεμίσετε με άμμο.. Σε μαντρες με οικοδομικά υλικά μπορείτε να παραγγείλετε όσα τσουβαλάκια αμμο θέλετε.


7. Φτιάξτε κάστρο μέσα στο σπίτι. Θυσιάστε για λίγο το σαλόνι σας και κρεμάστε σεντόνια και κουβέρτες στα έπιπλα. Είναι ένα παιχνίδι που παίζουν όλα τα παιδιά, όλων των ηλικιών. Θα δείτε ότι σιγά-σιγά το παιδί σας θα μεταφέρει τα αγαπημένα του πράγματα κάτω από το κάστρο του και θα παίζει με αυτά.



8.  Και τι καλύτερο από μία εκδρομή σε μια κοντινή περιοχή. Λίγο jogging ή κάποιο ομαδικό παιχνίδι φτιάχνει τη διάθεση όλων και ενώνει την οικογένεια.


9.  Bowling στην αυλή, στο πάρκο ή οπουδήποτε. Οι κορίνες είναι εύκολο να μεταφερθούν και η διασκέδαση είναι ατελείωτη. Συνήθως μαζεύονται κι άλλα παιδιά και στο τέλος μπορούν να σχηματιστούν ομάδες.


10.  Μία βόλτα στην εξοχή ανοίγει την όρεξη. Φρούτα, σάντουιτς, χυμοί ή πίτες είναι μερικές ιδέες για να εμπλουτίσετε το εξοχικό τραπέζι σας. Μερικές ωραίες ιδέες για λιχουδιές μπορείτε να βρείτε εδώ.


Αναρτήθηκε από Toybox Δημιουργική Απασχόληση στις Αχαρνές (Μενίδι)
summer camp, καλοκαιρινές δραστηριότητες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου