Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Η ζωή στο δάσος! Κουκλοθέατρο

Παιδική Δραστηριότητα:  Εκδρομή στο δάσος, Κουκλοθέατρο!
 http://www.parnitha-np.gr/photo_gallery/panida/aspri_petalouda.jpg

Είναι μεγάλη ευτυχία που βρισκόμαστε τόσο κοντά στην εξοχή. Μας δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσουμε τη φύση και να μάθουμε τόσα πράγματα στο πραγματικό περιβάλλον κι όχι μόνο μέσα από το youtube ή άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Παιδιά και μεγάλοι ζωντανεύουμε, κινούμαστε, χορεύουμε, εξερευνούμε!

Είναι απλά υπέροχο να ακούς τα πουλιά να στήνουν τρελλό χορό κι οι φωνές τους να γεμίζουν τις ψυχές μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μένουμε εμείς οι άνθρωποι σιωπηλοί. Και τότε η φύση αρχίζει να μιλάει...


H εκδρομή μας σήμερα ήταν καταπληκτική! Ξεκινήσαμε πολύ πρωϊ για να έχουμε δροσιά και γνωρίσαμε το δάσος. Κι έτσι μετά από κίνηση και παιχνίδι στην εξοχή μιλήσαμε για ζώα. Δραματοποιήσαμε λοιπόν χαρακτήρες από το δάσος κι όταν γυρίσαμε ήμασταν έτοιμοι να φτιάξουμε τους ήρωες μας.
elephant craftΜε πολλή φαντασία και τσαχπινιά οι ήρωες της ζούγκλας παίρνουν σάρκα κι οστά. Σήμερα στεγνώνουν τα ζώα γιατί έπεσε αρκετή κόλλα. Αύριο όμως θα είναι έτοιμα για να μιλήσουν και να μας πουν τρελλές ιστορίες.
                      bear craft 


Στο τέλος της εβδομάδας θα έχουμε έτοιμο το μικρό μας κουκλοθεατρικό. fox craft


Αναρτήθηκε από Toybox Δημιουργική Απασχόληση στις Αχαρνές (Μενίδι)
summer camp, καλοκαιρινές δραστηριότητες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου